IMG_4266.jpg

Over Mij

Ik ben Suzanne Schreve. Van biologe, naar freelance journalist en fotografe, en sinds 8 jaar filmmaakster. Het filmen werd bij mij aangewakkerd door de wens om mensen dichter bij de natuur te brengen te combineren met mijn liefde voor beeld, verhaal en muziek. Hierdoor ben ik de natuurdocumentaire wereld ingerold.

Na de geboorte van mijn dochter Flo besloot ik een tijd alleen maar moeder te zijn en legde de camera naast me neer. De natuur bleef mij inspireren, met Flo liep ik door bossen en ontwierp ik met veel liefde onze moestuin wat sinds kort is uitgegroeid tot onze eerste eetbare bostuin. Door de intensieve reis die ik met haar meemaak, was het mijn interesse om de natuur van de mens in beeld te brengen die tot leven kwam. Tegenwoordig film ik niet alleen mensen, ik verdiep me sinds twee jaar ook in Jungiaanse psychologie & mythologie.

Alle films die ik ooit heb gemaakt, zijn een stukje poëzie dat de kijker verbindt met de diepere rivieren van het leven zelf.

Vorig werk o.a.: WildEarth + National Geographic Channel, AVRO Going South Documentaire, Time Out Magazine, Reed Elsevier + Murdoch Publishing Ltd.