Screenshot 2018-12-28 at 13.40.32.png
 
After nourishment, shelter and companionship, stories are the thing we need most in the world.
— Phllip Pullman

filmportret

Een filmportret is een levensverhaal op film. Een verhaal vertelt door het leven zelf, door jou, door iemand anders. Een mini documentaire, een nalatenschap, een viering; een moment om te kunnen delen met degenen van wie je houdt.

 
 
Moesje

Moesje

waarom een filmportret?

Mijn Verhaal

Toen ik terug kwam van een lange reis, en mijn oma, ‘moesje’, 98 was geworden, besloot ik haar te filmen. Dat unieke mens van wie ik zo veel houd wilde ik niet laten vervagen. Haar gekke dingetjes en hoe ze door het leven bewoog fascineerde me, betoverde me. Iets wat ik niet op de foto kon vastleggen. 

Ik was van plan een documentaire te maken, vragen te stellen over het leven, haar ervaring in de tweede wereldoorlog, het verlies van haar man. Maar naar mate ze sneller opbrandde, brandde bij mij de vraag; hoe ga ik deze laatste maanden met haar doorbrengen? Als documentairemaakster of als kleindochter? Ik koos voor het laatste en de beelden stopten. 

Toen ze negen maanden later overleed ben ik in mijn archief gedoken en heb ik deze korte film gemaakt van de beelden die ik wel had. Tot de dag van vandaag blijven mensen terugkeren naar deze film, vrienden, familie, mensen die ze nooit heeft ontmoet. Om even bij haar te zijn, geinspireerd te raken, om meegenomen te worden naar een andere wereld. Haar wereld.

Dit is wat film kan doen.

Jouw Verhaal

Mensen hebben uiteenlopende intenties wanneer ze geïnspireerd worden een film te laten maken. Een portret voor de familie alleen, intiem, simpel, zoals het filmpje van mijn Oma. Een dag in het leven van. Anderen kiezen ervoor dieper of breder te gaan, het delen van inzichten voor toekomstige generaties, familie waarden, universele waarden. Wat beweegt jou?


hoe?

Het filmen zelf is eenvoudig - wat ik het beste kan omschrijven als een ontmoeting, in gesprek en/of in stilte. Ik werk met een kleine camera, alleen, zodat je op je gemak bent. Je bent in je eigen omgeving, op de plekken die je fijn vindt. 

Op het moment dat je besluit om een film te laten maken hebben we eerst een kennismakingsgesprek, zodat je weet wie er bij je binnen komt. We bespreken wat je wensen en verwachtingen zijn, wie je bent en hoe ik dat het beste vorm kan geven. Vanuit daar maken we een afspraak voor 1 of meerdere filmdagen.

filmreel3.jpg

beautiful.jpg

investering

Er zijn twee standaard pakketten, afhankelijk van hoeveel mensen in één film worden afgebeeld. In overleg is er veel mogelijk, zoals meer filmdagen uitgestrekt over een langere tijd. Als je een idee hebt voor hoe je zelf de film zou willen, of gefilmd zou willen worden, dan hoor ik dat graag.

Alle films zijn mini-documentaires, en duren meestal tussen de 10 en 25 minuten lang op basis van de standaard pakketten. In overleg beslissen we welk formaat het beste past.

Het persoonlijke filmportret van één persoon bestaat uit 1 filmdag + 3 editdagen.
Het persoonlijke filmportret van twee mensen is 2 filmdagen + 5 editdagen.
Het diepte-filmportret van één persoon is 2 filmdagen + 5 editdagen.
Het diepte-filmportret van twee (+) mensen, bestaat uit 3 filmdagen + 7 editdagen.

Een basispakket (1 persoon) begint bij 1500,- euro incl BTW, filmgear, professionele editor & reiskosten.

Neem contact met me op voor meer informatie.